Brasserie De Eenling

Na 6 jaar in verschillende keukens op Michelin sterren niveau te hebben gewerkt in binnen en buitenland heb ik besloten met de komst van het vaderschap om op een ander niveau te gaan werken. Na een aantal jaar voor en met andere mensen samen te werken(chef bij de matroos en het meisje, mede -eigenaar Biergarten Rotterdam) was het tijd om iets voor me zelf te starten.

De afgelopen 2 jaar werk ik al als horecaconsultant en als chef op locatie.

Het is leuk om voor verschillende opdrachtgevers te werken, waardoor ik door de jaren heen een flinke groep fans heb verzamelt en het is fijn om die vanaf een vaste eigen locatie te bedienen en hiermee een vaste gastenkring, reputatie op te bouwen. 

De eenling

Een frisse vernieuwde eetcafe, brasserie, (bistronomie).

Simpele elegante inrichting weinig opsmuk, de kaart speelt in op de seizoenen en is in de basis veganistisch, met als toevoeging dierlijke proteïne van biologische oorsprong met de nadruk op de mindere “gastronomische dieren of delen” denk aan vissen als schar, bot pieterman of orgaanvlees van gevogelte, koe, kalf en varken. Kop en staart of het dier in totaal verwerken van kop tot staart.

De eenling is een plek waar “iedereen” zich welkom voelt, is geschikt om met je man / vriend of vrouw / vriendin op date, of met heel de familie de verjaardag van opa te vieren.
Maar ook lekker borrel met je vrienden of collega’s op vrijdagmiddag.

De Eenling logo vierkant 500x340Doordat we een andere weg inslaan qua koken en ingrediënt keuze dan de andere restaurants in het midden en hoger segment in Schiedam kunnen we ons daarmee onderscheiden. De key words zijn; vers, seizoen, lokaal, duurzaam.

 De grote markt in Schiedam is een van de uitgaansgebieden. Aan het plein zitten al Italiaans restaurant, een werelds eetcafé en een meer klassieke brasserie daarnaast nog een grote kroeg. Verder op in de straat zijn er nog diverse kleine cafeetjes te vinden. Voor de meeste bezoekers aan Schiedam is de route van het station naar onder andere jenever of stedelijke museum via de grote markt. En in veel wandelroutes kom je altijd langs de grote markt.

Het pand aan de grote markt in Schiedam is een ruime, maar overzichtelijke zaak met 40 a 60 zitplaatsen. Een terras met ongeveer 40 zitplaatsen. In de middag in de zon. Hierdoor kan met relatief weinig personeel gewerkt worden. Een kok met een keukenhulpje/ afwas en mijzelf in de keuken en twee vast personeelsleden in de bediening en ambulanten ernaast. Keuken kan als het moet mee helpen met het uitlopen van de gerechten. Waardoor je toch met een klein team kan zorgen voor de maximale gastvrijheidsbeleving.

De ruime openingstijden bieden in de toekomst voldoende mogelijkheden aan. Denk aan ontbijt, brunch en lunch en midnight special dinners.
Op het gebied van de speciale ontbijten wordt er nog weinig gedaan in Schiedam. Denk dan aan eggs benedict, american style pancakes of een klassieke Franse omelet.

 

Website: https://deeenling.nl/