Ian en Wijn

Geboren te Vlaardingen in 1969, getogen in het Bourgondische Brabant en 4 jaar in Spanje gewoond. Vanaf mijn elfde jaar kook ik al speciale gerechten voor familie en vrienden en sinds mijn studietijd ging dat geleidelijk over in wijn & spijs.

Wijn & spijs zijn dan ook altijd onafscheidelijk met elkaar verbonden. Of dat nou ontstaan is doordat mijn opa in de mosseltijd Muscadet meenam of doordat mijn vader een Elzasser Pinot Blanc kocht tijdens de aspergetijd, feit is dat ik er feeling mee bleek te hebben. 

Ik ben al 21 jaar werkzaam in de wijnhandel en verbonden aan de horeca. Ik startte in 1999 met wijnen uit Margaret River, West Australië.
Na 5 jaar de Amsterdamse horeca te hebben opgezet voor Van Krimpen in de Pijp, heb ik 15 jaar lang de Rotterdamse horeca geadviseerd en beleverd.
In die 15 jaar heb ik niet alleen ruime ervaring op het gebied van verkoop opgedaan, maar zeker ook met de inkoop van wijn.

Door de combinatie van inkoop en verkoop kan je dus heel gericht per klant inkopen en weet je als geen ander wat er in de markt speelt qua prijzen en wetgeving en wat hip is!
Ik werk dan ook veel rechtstreeks met een groot aantal wijnmakers uit Europa.

Ik heb naast proefervaringen veel kennis opgedaan via speciale wijnstudies. Sinds 2008 ben ik officieel vinoloog geworden en heb daarna ook nog een aantal verschillende wijnopleidingen doorlopen zoals Magister Vini - Wijnacademie, Wijnproefkunde - Oinos en de opleiding Wijn & Spijs bij Peter Klosse - Academie voor Gastronomie.

ian en wijn Niet alleen door voornoemde studies, maar zeker ook door de vele wijnreizen overal ter wereld, heb ik veel ervaring opgedaan. Naast alle traditionele Europese wijnlanden en streken zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk, heb ik ook de opkomende Oost-Europese wijnlanden bezocht. In de nieuwe wereld heb ik wijnproducenten bezocht Australië, Zuid-Afrika, Marokko, Rusland en Argentinië. 

Door de sluiting van de horeca op zondag 15 maart om 18.00 uur precies is de verkoop in één keer stil gevallen en daarom hebben we besloten u te laten genieten van onze unieke hoogwaardige wijnen die ik speciaal met verschillende sommeliers heb samengesteld.

Mijn smaakervaring wil ik dan ook zoveel mogelijk delen met de met u! Dus wat zoekt u?


Ortiga

Ortiga wordt gemaakt door Bodegas Yuntero is gelegen in de historische regio La Mancha (in de appellatie Vino de la Tierra de Castilla) en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

Bodegas Yuntero is een coöperatie met meer dan 700 wijnbouwers in de regio en bestaat al sinds 1954. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah.
De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena.

Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.

Ze maken verschillende wijnen onder verschillende labels.

Ortiga Airén & Sauvignon 2019

ortiga airensauvignon blancFrisse, fruitige huiswijn. Toegankelijk, een echte allemansvriend.
De Airen zorgt voor de sappigheid en de Sauvignon Blanc voor het wat tropische fruit.
Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

  • Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
  • Alcohol percentage 11

Ortiga Tempranillo 2019

ortiga tempranilloEen toegankelijke Tempranillo die op het fruit gemaakt is.
Een typische Spaanse druif die een aangename, zachte en vriendelijke wijn oplevert.
Goede prijs-kwaliteitverhouding.

  • Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
  • Alcohol percentage 13

 

Website:   https://ianenwijn.nl