Al sinds 1872 zorgt bakkerij Punselie voor een vers gebakken koekjes geur in de oudste straten van Gouda. Met heel veel passie zwaait Ronald Punselie de scepter in dit nostalgische bakkersbedrijf.

Dagelijks worden er meer dan 40.000 koekjes gebakken om daarna verkocht te worden in supermarkten door heel Nederland. Daarnaast levert Punselie Cookie Company ook aan de KLM die deze lekkere brosse stroopkoekjes serveert tijdens vluchten over de hele wereld, en verschillende andere grote bedrijven die de stroopkoekjes bij de koffie serveren.

 Punselies stroopkoekjes

Verleden:

Punselie is de achternaam van een bakkersfamilie die rond 1643 van Zwitserland naar Nederland verhuisde. In 1872 begonnen zij een bakkerij in Gouda. Opa Johannes specialiseerde zich al snel in koekjes: Gouda ruitjes, Gouda sprits, Goudse mop, of Goudse Jan Hagel. Zoon Bertus was in 1945 de bedenker van ” de vervanger van de Goudse stroopwafel “. Naar verluidt was dat nodig omdat de koster van de Sint Janskerk had verteld dat er geen geld in kas was om het zangkoor op echte te trakteren. Bertus plakte 2 Goudse ruitjes op elkaar met een stroopvulling van karamel ertussen en de Punselie was geboren.

Later ging de bakkerij zich toeleggen op de productie van een(met streepjes) koekje. Ze bedachten de eerste plastic tray en verpakten hun koekjes  met de eerste Nederlandse verpakkingsmachine. Toen Bertus met pensioen ging namen zijn twee zonen het bedrijf over.

Punselies banketbakkerij

 

Heden:

Thans staat het bedrijf, waar 40.000 koekjes per uur geproduceerd worden, onder leiding van kleinzoon Ronald Punselie.

Het bedrijf bevindt zich midden in de binnenstad van Gouda en heeft, hoewel het natuurlijk voldoet aan de eisen van deze tijd, een nostalgische en museale uitstraling.

 Punselie bakker     Punselies stroopkoekjes machine

Website: https://punselie.nl/